vineri, 5 decembrie 2014

Detergent de vase facut in casa pe baza de citrice

Detergent de vase facut in casa pe baza de citrice
Ingrediente pentru aproximativ 10 zile:
2 lamai
1 grepfruit
200g sare de bucatarie
100mL otet (de preferinta de mere)
400mL apa
bicarbonat de sodiu (optional)
Modul de preparare:
Pentru a prepara detergentul de vase ai nevoie neaparat de un blender in care sa amesteci bine ingredientele si un vas in care sa fierbi compozitia pe foc.
Mai intai se spala lamaile si grepfruitul, se taie in bucatele mai mici, cu tot cu coaja si se indeparteaza semintele. Se pun in blender cu jumatate din cantitatea de apa. Se amesteca totul timp de vreo 2 minute sau mai mult, la viteza mare pana cand compozitia se omogenizeaza foarte bine.
„Piureul” de fructe se rastoarna intr-o cratita impreuna cu restul ingredientelor si se pune la fiert pe foc mic, amestecand incontinuu. Totul se fierbe timp de 10-15 minute de la primul clocot. La final compozitia are aspect de marmelada de portocale 
Observatii:
detergentul nu face spuma;
cu apa rece nu este foarte eficient;
usuca pielea sensibila, asa ca-i musai sa porti manusi cand speli cu el;
nu degreseaza suficient de bine vasele pline de grasime. In acest sens este indicat ca mai intai sa se indeparteze grasimea -pe cat posibil- cu servetele de hartie;
trebuie folosit in cantitati destul de mari comparativ cu detergentii clasici de vase;
pentru a-i spori eficienta si puterea de degresare, presara mai intai pe vase putin bicarbonat de sodiu si apoi detergentul nostru. Lasa putin sa actioneze, timp in care se va produce o efervescenta, dupa care spala normal cu buretele de vase si clateste cu apa calduta.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu