sâmbătă, 7 februarie 2015

PENTRU LIPSA VE CALCIU


PENTRU LIPSA VE CALCIU
Se prepară un întăritor din 10-15 lămâi, 10 ouă proaspete cu coajă albă, 360 gr. miere şi un pahar de coniac bun (de stru¬guri). Se iau cele zece ouă crude şi se pun într-un borcan, iar peste ele se pune sucul de la 10 lămâi, încât să le acopere. Bor¬canul se acoperă cu o hârtie neagră şi se păstrează la loc rece, întunecos, până când coaja ouălor se dizolvă complet (de obicei una până la două săptămâni). De îndată ce coaja se dizolvă iar ouăle devin o masă subţire, se adaugă mierea şi coniacul şi se amestecă bine. Se lasă la macerat într-un loc cald, întunecos şi, periodic, se îndepărtează spuma de la suprafaţă şi se amestecă cu o lingură de lemn. întăritorul este gata când nu se mai formează spumă. Atunci el se strecoară şi se păstrează neapărat într-un loc rece şi întunecos, într-un borcan de sticlă neagră.
Se ia din preparat câte un păhărel, de două-trei ori pe zi, după mese. După 2-3 săptămâni preparatul nu mai este bun şi trebuie refăcut.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu